Областна администрация - Русе ще включи отново в националната кампания „Да изчистим България заедно“ - ruse.utre.bg

Областна администрация - Русе ще включи отново в националната кампания „Да изчистим България заедно“

05 юли 2018, 15:52 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Да изчистим България заедно

Програмата се реализира съвместно с MMС и НПСС

Областна администрация Русе ще включи отново в националната кампания „Да изчистим България заедно“. Тази година голямото чистене ще се проведе на 15ти септември.

В тази връзка за първи път стартира национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната зелена доброволческа акция.

Стажът ще се проведе в периода от 15 юли до 15 септември и в него ще могат да участват до 20 студенти, които ще преминат обучение с едни от най-добрите специалисти в областта на организирането, провеждането и комуникирането на доброволчески акции, а след това да се включат и пряко в подготовката на „Да изчистим България заедно“. Програмата се реализира съвместно с Министерството на младежта и спорта и Националното представителство на студентските съвети. Целта й е да помогне на младите хора, които имат интерес към работата по общественополезни доброволчески проекти, да развият умения и да натрупат опит в тази сфера.

Също така bTV ще сподели най-важното ноухау около организацията на доброволческите инициативи чрез семинарни сесии и уебинари, в които ще се включат професионалисти от екипа на медията и партньорската мрежа на „Да изчистим България заедно“. След края на обучението си младежите ще получат сертификат и финансово възнаграждение на стойност 300 лева. В рамките на кампанията те ще работят най-вече на регионално ниво, като основните им отговорности ще са свързани с координирането на подготовката на областите в България за включване в акцията.

Всеки, който желае да се включи в стажантската програма, може да подаде своята кандидатура на следния уеб адрес: https://docs.google.com/forms/d/1-8kbLKdLo31j50uvG0eJOIYk_3Bfo5tm0cQqaft9rY0/viewform?edit_requested=true.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета