Регламентира се проследяването на несамоходните плавателни съдове в българския участък на река Дунав - ruse.utre.bg

Регламентира се проследяването на несамоходните плавателни съдове в българския участък на река Дунав

11 юли 2018, 12:59 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ruseutre.bg

С измененията в Наредбата се оптимизира функционирането на бреговите центрове за управление на трафика по река Дунав

Правителството одобри промени в Наредбата за предоставяне на речни информационни услуги по вътрешните водни пътища на Република България, приета с ПМС 329/ 2007 г.

Чрез промените се регламентира проследяването на несамоходните плавателни съдове в българския участък на река Дунав, с което се цели ефективно управление на корабния трафик по реката и осигуряване на безопасни условия за корабоплаване. Това ще доведе до намаляване рисковете от възникването на ситуации, които могат да доведат до аварии, сблъскване и засядане на кораби в критичните участъци във вътрешните водни пътища на България и до улесняване извършването на контрола върху опазването на речната среда при корабоплаване.

С измененията в Наредбата се оптимизира функционирането на бреговите центрове за управление на трафика по река Дунав, както и ефективното ползване на ресурсите, необходими за предоставяне на речните информационни услуги в българския участък на река Дунав. Целта е да се опростят и улеснят връзките кораб-бряг и да се постигне оптимално използване на човешките и техническите ресурси и новите технологични решения при предоставянето на речните информационни услуги. Прецизират се и някои от текстовете на наредбата в съответствие с натрупания практически опит при прилагането й и с оглед избягването на неясноти при правоприлагането.

Етикети
Дунав


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета