Започват засилени проверки на товарни автомобили и автобуси - ruse.utre.bg

Започват засилени проверки на товарни автомобили и автобуси

23 юли 2018, 10:15 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ruseutre.bg

Операцията се провежда във всички държави членки на европейската организация на службите на Пътна полиция - TISPOL

Засилени проверки на товарните автомобили и автобусите ще се извършват в страната в седмицата 23-29 юли, съобщават от ГД „Национална полиция“. Операцията се провежда във всички държави членки на европейската организация на службите на Пътна полиция - TISPOL. В акцията участват също служители от криминална и икономическа полиция, както и представители на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” при Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

По време на проверките по метода “широкообхватен контрол” се осъществява контрол за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, както и за наличието на винетен стикер за ползване на републиканските пътища.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване от страна на водачите на време за почивка, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите, сочат изводите от предишни подобни операции.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета