ФТС "Зора" с трето място от международен фестивал в Румъния - ruse.utre.bg

ФТС "Зора" с трето място от международен фестивал в Румъния

30 юли 2018, 16:48 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Детският състав на ФТС „Зора“ с ръководител Магърдич Астхигян участва в 24-тото издание на Международен фолклорен фестивал в гр. Яш, Румъния. Фестивалът беше с конкурсен характер, в различни категории. На това поредно издание се срещнаха състави от Мексико, Полша, Черна гора, Украйна, Унгария и България, представени от детския състав на ФТС „Зора“. Въпреки сериозната конкуренция, те се завърнаха с трета награда за чуждестранен състав, купа и грамота. Журито на фестивала беше международно в десетчленен състав. След завръщането си участниците споделиха, че това е награда за усилията им и стимул за по-нататъшната им работа, а вълнението от участието и от срещата с толкова много групи от различни държави е било незабравимо.

Освен в основната фестивална програма те участваха в срещи, разговори и конференции, симпозиуми върху съвременното развитие на фолклора, както и в дефиле и представяне на различни сцени из града, които се проведоха през четирите фестивални дни.

Освен в основната фестивална програма те участваха в срещи, разговори и конференции, симпозиуми върху съвременното развитие на фолклора, както и в дефиле и представяне на различни сцени из града, които се проведоха през четирите фестивални дни.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета