Проведе се първа среща на комитета на органзиацията за управление на Дунавски туристически район - ruse.utre.bg

Проведе се първа среща на комитета на органзиацията за управление на Дунавски туристически район

31 юли 2018, 16:04 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

Срещата беше открита от кмета на община Русе г-н Пламен Стоилов

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров участва в първата среща на Учредителния комитет на Организацията за управление на Дунавски туристически район.

Срещата беше открита от кмета на община Русе г-н Пламен Стоилов, който беше избран и за лице, което да представлява Учредителния комитет в процедурата за учредяване на сдружението.

Всички присъстващи бяха подробно запознати с проекта на устав на организацията и подписаха заявление-декларация до министъра на туризма за учредяване на Организацията за управление на Дунавски туристически район.

Учредители на организацията са 14 общини, 5 областни администрации, 3 туристически сдружения, регистрирани в Националния туристически регистър, 1 професионална гимназия по туризъм, както и Русенския университет „Ангел Кънчев“.

От срещата стана ясно, че основната специализация на Дунавския туристически район ще бъде културен и круизен туризъм, като усилия ще се полагат и в сферата на приключенския и екотуризма, а също и за развитието на градски, развлекателен, винен, кулинарен, религиозен и поклоннически туризъм.

Съгласно Концепцията за туристическо райониране на България район Дунав се приема за най-голям, като включва 21% от територията на страната, 16% от населението, 3% от легловата база и 2% от приходите от нощувки.

В България съществуват общо девет туристически района,  а именно Родопи, Рила – Пирин, Тракия, Долината на розите, Стара планина, София, Варна и Бургас и Дунав.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета