16-годишна футболистка на “Дунав” с повиквателна за националния отбор на България - ruse.utre.bg

16-годишна футболистка на “Дунав” с повиквателна за националния отбор на България

13 септември 2018, 10:03 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    fcdunav.eu

16-годишната Александра Палагачева получи своята първа покана за националния отбор на България за девойки до 19 години! Състезателката на ФК “Дунав” се присъедини към лагера на представителния тим на страната в Албена и взе участие в контролата с Беларус. Възпитаничката на треньора Огнян Цветанов играе на поста ляв халф-бек и остави добри впечатления с играта си.

Момичетата до 13, 15 и 17 години започнаха своята подготовка за предстоящите републикански първенства. Първият турнир е при най-малките и започва на 22 септември.

На 8 септември “Дунав” завърши на четвърто място на турнира във Велико Търново за девойки родени след 01.01.2004 година. Старши треньорът на тима Огнян Цветанов използва основно момичета родени през 2006 и 2008 година.

В първата среща русенки победиха “Чумерна” (Елена) с 3:0, след това загубиха от “Янтра 2013” (Габрово) с 2:4. В двубоя за третото място “Дунав” завърши 1:1 със “Светкавица” (Градешница) в редовното време, а при дузпите загуби с 3:4.

На следващия ден момичетата на Огнян Цветанов срещнаха отбора до 17 години на “Дунарея” (Гюргево) в международна приятелска среща.

“Доволни сме от организацията на турнира във Велико Търново и от контролата с много по-големите от нашите момичета румънки. Това ни даде шанс да видим докъде сме стигнали в подготовката си за новия сезон. Мисля, че това е правилния начин за развитието на децата и на женския футбол като цяло в България. За нас моментните победи не са важни. Истинският успех е когато момиче от нашите отбори получи повиквателна за националните отбори на България, какъвто е случая с Александра Палагачева. Тя е само на 16 години, а вече получи шанс да играе в националния отбор за девойки до 19 години. Тези резултати са факт и благодарение на условията, които нашият президент – д-р Симеон Симеонов ни е предоставил. Ремонтът на стадион “Дунав” и изграждането на нови терени ни помагат много в нашата работа”, заяви Огнян Цветанов.

Етикети
България


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета