Държавата ще отличи най-успешните инициативи, гарантиращи правата на децата - ruse.utre.bg

Държавата ще отличи най-успешните инициативи, гарантиращи правата на децата

14 септември 2018, 06:51 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Областна администрация Русе информира, че Държавната агенция за закрила на детето ще връчи отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“.

За отличието могат да кандидатстват или да бъдат номинирани общини, юридически лица, неправителствени организации, граждански организации, доставчици на социални и универсални услуги за деца. Категориите, в които то ще се присъжда са три, а именно         за устойчиво развитие, за успешна промяна и за значима иновация.

Всеки кандидат може да представи своята дейност само за една от изброените по-горе три категории.

Формулярът за участие и приложенията, удостоверяващи постиженията на кандидата ще се приемат на e-mail: sacp@sacp.government.bg в срок до 31 октомври тази година.

Кандидатурите ще се разгледат и оценят от седемчленна комисия, назначена със заповед на Председателя на Държавната агенция за закрила на детето. Нейни членове ще бъдат представители на Консултативния съвет, на Съвета на децата, на академичните среди, на НСОРБ, публични личности.

Отличителният знак „Аз гарантирам щастливо детство“ ще бъде връчен в Международния ден за правата на детето – 20 ноември. Инициативата ще бъде ежегодна като признание за гарантиране правата на децата.

Допълнителна информация може да бъде намерена в Насоките за кандидатстване, които са публикуване на сайта на Агенцията.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета