Осветиха новото отделение по трансфузионна хематология към УМБАЛ "Канев" - ruse.utre.bg

Осветиха новото отделение по трансфузионна хематология към УМБАЛ "Канев"

25 септември 2018, 15:27 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров и неговият заместник г-н Валентин Колев бяха сред официалните лица на освещаването на новото отделение по трансфузионна хематология към УМБАЛ "Канев". То е изградено изцяло със средства, дарени от фондация „Игнат Канев“ и функционира вече повече от 6 месеца.

Г-н Григоров благодари на г-н Канев за поредното добро дело в името на жителите на Русенска област.

„Това е един прекрасен жест – не е само една сграда или помещения, това отделение дава възможност наистина всички да се докоснат до доброто сърце на г-н Канев. Всичко това доближава хората, работещи в тази болница до една нормална обстановка, а също помага на пациентите да се чувстват в една по-уютна обстановка!“ заяви още областният управител, като пожела здраве и успехи в начинанията на всички присъстващи.

На събитието бяха още строителният предприемач и дарител г-н Игнат Канев, председателят на Общинския съвет в Русе и ректор на РУ „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, заместник-кметът по комунални дейност на община Русе г-жа Наталия Кръстева, както и представители на медицинското съсловие от региона и страната.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета