Фестивалът "Всемир на таланти" събра близо хиляда участници в Русе - ruse.utre.bg

Фестивалът "Всемир на таланти" събра близо хиляда участници в Русе

01 октомври 2018, 15:18 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

На площад „Свобода”, се проведе официалното откриване на Седмото издание на фестивала за детско и младежко творчество „Всемир на таланти -  Русе 2018“. В последния септемврийски ден фестивалът беше естествено ехо на домакинството на Световното първенство по волейбол и тематично припомни на русенци и гости на града за волейболния септември на Русе.

Събитието е своеобразна среща на новаторството и традицията, изявени в множество ателиета за сценични и приложни изкуства и иновативни занимания, в които участват деца и младежи на възраст от 3 до 23 години. С подчертана иновативност и вкус към предизвикателствата, седмото издание на фестивала успешно вплита спорта в  културата, нещо, което градът показа многократно с нестандартна културна програма, съпътстваща груповата фаза на шампионата.

За първи път от седем години „Всемир на таланти - Русе“ се превърна в хепънинг за култура, образование, екология и спорт с един фокус – осъзната грижа и хоризонт за таланта, здравето и природата. Двадесет и пет на брой работилници и ателиета отвориха работни маси, места за игри и други предизвикателства около Паметника на свободата и на площада пред Съдебната палата. В съпътстващата музикално-артистична програма бяха включени изпълнения на състави и индивидуални творци от Общински младежки дом – Русе и ОбДЦКИ – Русе.      

В рамките на инициативата се изявиха близо 300 даровити деца и младежи, близо 1 000 малки и големи приложници участваха в ателиета и работилници и още толкова бъдещи спортни надежди на Русе се включиха в спортните игри и предизвикателства. Община Русе беше осигурила много изненади и тематични награди за всички участници.

Традиционно в събитието участваха екип на Регионална дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“, със специализиран автомобил, предоставен за най-любопитните малчугани, които искат да видят отблизо истински пожарникари и пожарна кола. Те имаха възможност да опитат част от техниките за гасене на пожар с шланг и вишка.

„Всемир на таланти – Русе 2018“ се осъществява в изпълнение на културния календар и Общински годишен план за младежта 2018 на Община Русе, със съдействието на Регионална библиотека „Любен Каравелов“, РДПБЗН-Русе, Общински младежки дом - Русе, Общински детски център за култура и изкуство, Общинските предприятия „Русе арт“, „Комунални дейности“ и „Паркстрой“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета