ДНК прави най-мащабното Свето кръщение в 11 града на 7 октомври - ruse.utre.bg

ДНК прави най-мащабното Свето кръщение в 11 града на 7 октомври

06 октомври 2018, 07:35 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Движение за национална кауза ДНК

Това е най-успешната медийна кампания за демографската криза, реализирана досега в България

Второто най-мащабно Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България ще се състои на 7 октомври, неделя.

Националното кръщене ще се проведе в 11 града – София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Варна, Благоевград, Враца, Русе, Сливен, Шумен. Събитието се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит и Българската православна църква и бележи финала на „Направи го за България"- кампанията на Движение за национална кауза за насърчаване на раждаемостта. Началният час на Националното кръщене в Русе, в Катедрален храм „Света Троица", е 10:30 часа. Събитието се провежда с подкрепата на Община Русе.

Това е най-успешната медийна кампания за демографската криза, реализирана досега в България. Интересът към инициативата в град Русе расте, благодарение на провелата се през месец май фотоизложба под надслов „За да го кръстиш, трябва да се роди“, която представи най-емоционалните кадри от първото издание на Националното кръщене. Тази година, заявилите желание за участие са 40 души, а миналата година броят им е бил 14.

Медийни партньори на кампанията „Направи го за България“ са   bTV Media Group,  вестник „24 часа“ и списание „9 месеца“. Към каузата се присъединяват SSG Jewelry, “Ивентас“, AVENT, Playgro, Friendly Organic, Бебелан, HIPP, Bebivita. Партньорите предоставят традиционното сребърно кръстче, както и персонални пакети за бебета от първа необходимост.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета