В Русе ще бъде обявено откриването на почетно консулство на Монголия в Република България - ruse.utre.bg

В Русе ще бъде обявено откриването на почетно консулство на Монголия в Република България

11 октомври 2018, 14:38 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

На 12.10.2018 г. (петък) от 11.00 ч. в Зала 1 на Областна администрация Русе ще бъде тържествено обявено откриването на почетно консулство на Монголия в Република България в присъствието на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров, почетния консул на Монголия д-р Камен Милков, както и на представители на бизнеса и институции от региона.

По време на събитието ще бъде представена и информация относно подписания вчера меморандум за сътрудничество между област Русе и провинция Баянхонгор, чиято цел е да насърчи развитието на двустранните отношения. Сред основните сфери на сътрудничество ще бъдат внедряването на българския опит в селското стопанство и зеленчукопроизводството, както и експорт от монголска страна на вълна, кашмир и кожи. Също така се предвижда обмен на студенти между България и Монголия, развитие на туризма, както и увеличаване на търговския поток между двете държави.

По-рано през деня областният управител, заедно със своите заместници г-н Валентин Колев и г-н Свилен Иванов, както и с главния секретар на Областна администрация Русе г-н Симеон Иванов проведе среща с делегация от провинция Баянхонгор, на която бяха обсъдени детайли в бъдещото сътрудничество между двата региона.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета