България увери Германия, че Северин ще в килия от 4 кв. м. със санитарен възел - ruse.utre.bg

България увери Германия, че Северин ще в килия от 4 кв. м. със санитарен възел

12 октомври 2018, 16:11 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ruseutre.bg

Това съобщиха от самото министерство

Министерството на правосъдието е изпратило информация до Германия за това, че задържаният за жестокото убийство на Виктория Маринова ще бъде в затвор по европейските стандарти. Това съобщиха от самото министерство. От там уточняват и че днес са получили запитване за условията в местата за лишаване от свобода в България, информира tribune.bg.

„Правосъдното министерство е изпратило изисканата от германската прокуратура информация за настаняване на Красимиров, в съответствие с европейските стандарти - 4 кв. м. жилищна площ и самостоятелен санитарен възел“, посочват от ведомството.

Отговорът е изпратен в спешен порядък.

Вчера стана ясно, че прокуратурата в Германия е поискала подобна информация, за да вземе решение за екстрадицията на задържания Северин Красимиров. Вече е одобрено неговото прехвърляне в България, като се очаква то да стане до дни.

„24 часа“ съобщава, че екстрадицията може да стане още този уикенд. Най-вероятно задържаният за убийството на младата жена в Русе ще бъде екстрадиран с германска полиция от Хамбург до София.

21-годишният мъж е обвинен в бруталното изнасилване и убийство по особено жесток начин на младата майка Виктория. Коментари (1)

Потребител
Кривочурова
Два метра дълга,един широка,два дълбока,прекрасна килия за жесток убиец,който няма да има необходимост от санитарен възел.
12 октомври, 16:32 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета