Четири нови студентски клуба започват дейност от тази академична година - ruse.utre.bg

Четири нови студентски клуба започват дейност от тази академична година

16 октомври 2018, 08:02 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    РУ

Изложението „Разни хора, разни идеали…“ събра над 35 организации

Повече от 35 професионални, културни и спортни клуба на студенти се включиха в първото изложение „Разни хора, разни идеали…“, организирано от Студентския съвет на Русенския университет. Четири нови формации започват работа от тази академична година – професионалните клубове „Импулс“ и „Компютърна математика“ и два, насочени към артистичните заложби на младежите – академичен хор и клуб по фотография.

В продължение на два часа различните формации презентираха дейностите си. По време на изложението първокурсниците имаха възможност да се запознаят с извънаудиторните форми във висшето училище и да изберат най-подходящия за тях клуб.

При откриването на събитието ректорът чл.-кор. проф. Христо Белоев поздрави студентите за инициативата, като пожела на първокурсниците да са активни както в аудиториите, така и извън тях – да развиват интересите си в областта на спорта, културата или различните професионални сфери, в които са избрали да се реализират. Председателят на Студентския съвет – Станимир Бояджиев каза, че имат амбицията изложението да се превърне традиционно, за да могат новоприетите студенти да открият още повече предизвикателства в университета. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета