Продължава оказването на организационна помощ по внедряването на електронните процеси в общините - ruse.utre.bg

Продължава оказването на организационна помощ по внедряването на електронните процеси в общините

27 октомври 2018, 06:31 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев заедно с главния секретар на Областната администрация г-н Симеон Иванов проведоха работна среща с представители на общините от региона във връзка с внедряването на системата за обмен на електронни документи.

Срещата бе в продължение на предходна такава, проведена на 16 октомври и съществуващото законово задължение от 1 ноември всички институции, ведомства и организации да комуникират помежду си по електронен път.

Представителите на общините изказаха благодарност на екипа на Областна администрация за предоставената им примерна процедура за движение на входяща и изходяща кореспонденция само по електронен път, без наличие на хартиен носител. В тази връзка бяха подробно разяснени задължението и стъпките за регистрацията в системата за сигурно електронно връчване, която представлява електронния еквивалент на писмата, връчвани с „обратна разписка“.

В края на дискусията Областна администрация Русе гарантира на общините продължаване оказването на методическа и организационна помощ при внедряване на текущите процеси, свързани с електронизацията на административните процеси в услуга на гражданското общество.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета