Канят всички училища в Русе да се включат в инициативата „Игра на кодове - ruse.utre.bg

Канят всички училища в Русе да се включат в инициативата „Игра на кодове

28 ноември 2018, 16:10 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Сдружение „Европейски инициативи без граници“ кани всички училища в Русе да се включат в инициативата „Игра на кодове“. Проектът предлага уроци по програмиране, кодиране и роботика за деца и се осъществява по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Начало на работилниците ще бъде поставено на 3 декември 2018 год. Всяка от лекциите ще бъде с времетраене 60 минути, като събитието е предназначено за деца от 8 до 16 години. Лекциите са планирани да се осъществят на място в училища от гр. Русе, които имат желание да се включат в проекта. Условие за записване е наличие на учебна стая с мултимедия. Уроците ще се проведат от преподавател по математика и информатика, между 8 часа и 10 часа до края на месец декември.

Благодарение на проект "Игра на кодове", обхващащ 10 концентрирани и силно тематични лекции, предназначени за деца, аудиторията ще се впусне в невероятно приключение, което ще изследва същността на програмирането и кодирането, като се навигира малък робот.

По време на проект „Игра на кодове“ децата ще получат основни знания по: програмиране и роботика; работа с Mirco:bit платка, създаване и затваряне на вериги от действия; последователност на командите; откриване и отстраняване на грешки в реално време.

Проектът е съобразен с уникалния стил на всяко дете да учи, като използва играта и забавлението, като инструменти да повиши разбирането и усвояването на нова знания. Създаването на страст към науката, новите знания, програмирането, кодирането и роботиката е основната цел на „Игра на кодове“.

Вход свободен. За записвания и повече информация, моля обадете се на тел. 0888246367 – Благовеста или изпратете съобщение на facebook страница “Игра на кодове“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета