Детският отбор по хокей на ЦСКА гостува в Русе - ruse.utre.bg

Детският отбор по хокей на ЦСКА гостува в Русе

29 ноември 2018, 08:36 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

След двубоя ентусиасти от публиката ще имат възможност да покажат своите умения за вкарване на шайба във врат

На 1-ви декември 2018 г. /събота/, от 10 часа, на ледената пързалка в Русе ще гостува детския отбор по хокей на ЦСКА.  Пред русенци и гостите на града спортистите ще  могат да наблюдават демонстративен мач и да подкрепят своя фаворит. След двубоя ентусиасти от публиката ще имат възможност да покажат своите умения за вкарване на шайба във врата. Инициативата е част от програмата на RUSE ICERINK и RUSE ICE FEST и ще се осъществи с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Хокейният ЦСКА е основан в началото на 50-те години на миналия век. През 1974 г. се построява пързалката на спортния комплекс-Червено знаме. Това е мястото, където много поколения хокеисти са развили своя талант и са донесли шампионски титли в клубната витрина. След затварянето на Червено знаме в края на 80-те години, всички възрастови групи се местят да тренират и да играят в Зимния Дворец на спорта.

След 10-годишно прекъсване, ЦСКА успя да възстанови своя спортен живот и от 2007 г. отново печели титли и купи. Хокеистите участват в Държавните първенства във всички възрастови групи и всеки сезон печелят шампионата с някои от отборите от Детско-юношеската школа.

Приоритет на клуба е работата с деца.  Тренировъчния процес е съобразен с нивото и възрастта на участниците, а системата на подготовка е заимствана от водещите страни в този спорт.

Етикети
ЦскаРусе


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета