В Русе доказаха, че спортът е по-добрият начин децата да пораснат - ruse.utre.bg

В Русе доказаха, че спортът е по-добрият начин децата да пораснат

30 ноември 2018, 14:33 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев беше сред официалните гости на ученическите състезания, които се проведоха днес в спортен комплекс „Ялта“ под надслов „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“.

Той благодари на организаторите и пожела на участниците успех в състезанията. „Скъпи ученици, помнете, че спортът е този който ще Ви помогне да сте здрави, а също ще Ви възпита да бъдете по-толерантни в живота! Спортът учи всички нас да бъдем по-дисциплинирани и да уважаваме околните!“ добави още заместник областният управител.

В състезанието се включиха 60 ученици, възпитаници на ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Никола Вапцаров“, СУПНЕ „Фридрих Шилер“, както и на Ученическа спортна школа – Русе.

Инициативата се организира в изпълнение на сключено споразумение между Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР и Съюза на пивоварите в Република България за сътрудничество и взаимодействие в превантивна кампания срещу употребата на алкохол от лица под 18 годишна възраст под мотото „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“. Целта е популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите и ограничаване на извършените от тях престъпления и правонарушения.

Събитието в Русе е 12-то по ред в страната и се организира в сътрудничество между Областна дирекция на МВР – Русе, Регионалното управление на образованието, Ученическа спортна школа – Русе и с любезното съдействие на Община – Русе.

На мероприятието присъстваха още директорът на ОДМВР – Русе ст. комисар Теодор Атанасов,  секретарят на Националния съвет по превенция на престъпността гл. инспектор Денислав Донков, представители на Главна дирекция „Национална полиция“, както и началникът на отдел „Управление на кризи“ в Община Русе г-н Петко Добрев, който връчи и поздравителен адрес на организаторите от името на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета