Mинистърът на икономиката на Румъния изрази категорична подкрепа за изграждането на нов мост между Русе и Гюргево - ruse.utre.bg

Mинистърът на икономиката на Румъния изрази категорична подкрепа за изграждането на нов мост между Русе и Гюргево

02 декември 2018, 07:28 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

Това се случи по време на честванията в гр. Гюргево, посветени на 100 годишнината от Обединението на Румъния

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров и неговият заместник г-н Валентин Колев се срещнаха с министъра на икономиката на Румъния г-н Никулае Бъдълъу.

Това се случи по време на честванията в гр. Гюргево, посветени на 100 годишнината от Обединението на Румъния и техния Национален празник – 1 декември, като темата, която беше обсъдена бе свързана с необходимостта от изграждането на нов мост над р. Дунав именно при Русе.

Министърът на икономиката г-н Бъдълъу заяви, че всички от кабинета разбират значението на изградените отлични отношения между Русе и Гюргево и подкрепят реализирането на подобен проект да се случи в този район. Той посочи, че приоритетността на инициативата се подчертава и от все по-нарастващото значение на трансевропейските транспортни коридори VII и IX, увеличения търговски обмен между двете държави и ежедневните километрични задръстванията в района Русе – Гюргево.

Също така г-н Бъдълъу отбеляза, че целта на Румънската страна е изграждането на новото съоръжение да се случи с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

В срещата участва и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ г-жа Лили Ганчева.

Етикети
РусеГюргево


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета