Екзотични рибки, птици и голямо количество контрабанден алкохол, превозвани в автобус, са иззети на ГКПП-Дунав мост - ruse.utre.bg

Екзотични рибки, птици и голямо количество контрабанден алкохол, превозвани в автобус, са иззети на ГКПП-Дунав мост

11 декември 2018, 12:30 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    МВР

Операцията е реализирана от служители на отдел „Криминална полиция“ в  ГДНП, заедно с митническа мобилна група на Агенция „Митници“ на ГКПП-Дунав мост при Русе. В хода й е спрян за проверка автобус с украинска регистрация, пътуващ от Украйна за Гърция. При процесуално-следствените действия проверяващите установили, че в 8 контейнера от стиропор, в  полиетиленови пликове, били превозвани екзотични аквариумни рибки, а в 4 касети – птици от три вида, без придружаващи документи за произход и санитарни разрешителни. В автобуса били открити и 234 стъклени бутилки, съдържащи 40-градусов алкохол, без български акцизен бандерол.

Последвало сезиране на Областната дирекция по безопасност на храните и на Регионалния инспекторат по околната среда и водите в Русе. На двамата шофьори и двамата им спътници са съставени 6 акта за установените административни нарушения и констативен протокол.

Работата по документирането на случая продължава.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета