Русенци почетоха паметта на загиналия в Кербала офицерски кандидат Антон Петров - ruse.utre.bg

Русенци почетоха паметта на загиналия в Кербала офицерски кандидат Антон Петров

27 декември 2018, 23:52 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев присъства на панихидата в памет на офицерски кандидат Антон Петров, който загина преди 15 години при атентата срещу българската база в Кербала, Ирак.

Г-н Колев поднесе думи на съчувствие както от свое име, така и от името на областния управител г-н Галин Григоров към майката на Антон Петров, Иванка Петрова и й връчи възпоменателен адрес, в който се казва:

„…Убеден съм, че той ще бъде запомнен като човек на доблестта и честта, човек, който с изключителен професионализъм и отговорност влагаше цялата си енергия в ежедневните задачи, свързани с изпълнението на българската мисия в Кербала, Ирак!

Въпреки безкрайната болка и нестихваща тъга, вярвам, че всяка следваща дума е излишна и не може да потуши мъката, която изпитвате…!....“

Възпоменателни адреси, венци и цветя бяха поднесени още от името на вицепремиера по вътрешния ред и сигурността и министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов, началникът на отбраната ген. Андрей Боцев, командира на 68 бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев, областния управител Галин Григоров, кмета Пламен Стоилов.

На панихидата присъстваха още кметът на община Русе г-н Пламен Стоилов, командирът на 68 бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев, началникът на Военното окръжие в Русе полковник Цанко Недев, неговият заместник Васил Петров, командирът на Военно формирование 32420 майор Павлин Илиев, както и бойци от специалните части.

Антон Петров загина на 27 декември 2003 г., на 156-ия ден от началото на мисията на първия българския батальон в Ирак. На този ден в района на база „Индия“ местни бунтовници взривиха кола бомба. На място загинаха още Георги Качорин, Иван Инджов, Антон Петров и Свилен Киров, по-късно в болницата в Багдад почина и Николай Саръев. При атаката бяха ранени общо 27 български рейнджъра.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета