Честваме 141 години от Освобождението на Русе - ruse.utre.bg

Честваме 141 години от Освобождението на Русе

19 февруари 2019, 12:23 | ruseutre.bg

На 20 февруари, сряда, Община Русе и Русенска митрополия ще отбележат 141 години от Освобождението на Русе с тържествена програма.

В 10 ч. Н.В.Пр. Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенска митрополия ще отслужат панихида в храм „Света Троица“.

В 10:30 ч. Общински духов оркестър с диригент Димчо Рубчев ще изпълни тържествени маршове пред Пантеона на възрожденците, където в 11 ч. ще се състои и тържествената церемония по поднасяне на венци и цветя.

Програмата ще започне с встъпителни думи на проф. д-р Николай Ненов – директор на Регионален исторически музей – Русе, след което слово в чест на празника ще произнесат г-н Пламен Стоилов - кмет на Община Русе и Андрей Громов – генерален консул на Русия в Русе. Н.В.Пр. Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенска митрополия ще отслужат благодарствен молебен за извоюваната свобода.

По повод празника Национално дружество „Традиция“ ще представи изложбата с репродукции на руски автори „Епизоди от Освободителната война“, която ще бъде подредена в Пантеона на възрожденците.

В програмата ще вземе участие и Хор „Св. Георги Победоносец“ при Общински младежки дом – Русе с диригент Мина Влайкова, а водещ ще бъде актьорът от ДТ „Сава Огнянов” Ивайло Спасимиров.

По традиция в края на церемонията институции, обществени организации, политически партии и граждани ще поднесат венци и цветя пред Вечния огън.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета