Над 550 участници в Международния турнир по свободна и класическа борба “Дан Колов - Никола Петров” - ruse.utre.bg

Над 550 участници в Международния турнир по свободна и класическа борба “Дан Колов - Никола Петров”

26 февруари 2019, 11:14 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

В Заседателна зала се състоя пресконференция по повод международния турнир по свободна и класическа борба „ДАН КОЛОВ – Никола Петров“, който ще се проведе от 28.02.2019 г. до 03.03.2019 г. в „Арена Монбат“.

На брифинга присъстваха кметът на Община Русе – Пламен Стоилов, Валентин Райчев - генерален секретар на Българска федерация по борба и олимпийски шампион, Георги Христов – журналист от в-к „Утро“, треньорите от клуб по борба „Юнак-Локомотив“ Борислав Рачев и Сава Семков.

„Благодаря на почетния председател на Българската федерация по борба Валентин Йорданов за това, което постига и прави за град Русе. Като домакини на престижния турнир очакваме да видим майсторство и да покажем, че продължаваме да сме един от спортните градове на България“, добави кметът Стоилов.

„Радвам се, че Русе е домакин на такъв голям форум, защото това е най-старият международен турнир, като тази година са се записали рекорден брой участници по борба“, добави още генералният секретар на БФБ Валентин Райчев.

Това е 57-то издание на най-авторитетния турнир по свободна и класическа борба за мъже и жени. В него ще се включат над 550 участника от всички континенти, от 45 държави, сред които Австрия, Беларус , България, Германия, Македония, Корея, Япония, Чили, Иран, САЩ и други.

Официалното откриване ще бъде на 28.02.2019 г. от 16:30 ч. в „Арена Монбат“, като участие ще вземат ФТТ „Найден Киров“ и акробатичен клуб „Локомотив“. Входът за всички срещи е свободен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета