За изминалите четири денонощия екипите на РДПБЗН-Русе са реагирали на 32 сигнала - ruse.utre.bg

За изминалите четири денонощия екипите на РДПБЗН-Русе са реагирали на 32 сигнала

05 март 2019, 15:06 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ruseutre.bg

На 1 март екипите на пожарната са гасили 8 пожара в сухи треви и отпадъци в районите на селата Долна Студена, Обретеник, Ценово, Красен, както и в Русе – жк „Чародейка“, кв. Средна кула, оказали са съдействие след пътен инцидент в ЖК Чародейка и са реагирали на съобщение за запалена лодка в с. Ряхово.  Сигнал за пожара е подаден в 20:45 часа. Пратен е екип от РСПБЗН-Сливо поле. При пристигане на адреса – ул. Пристанищна в с. Ряхово, е установено, че гори лодка от стъклопласт - около 6 м, намираща се до ограда на къща, от външната страна. Горенето е ликвидирано на площ около 5 m2. За установяване причините за възникналото произшествие случаят е предаден на полицията.

На 2 март огнеборците са извършили дежурства в гр. Русе и в гр. Бяла, във връзка с провеждането на футболна среща и на заря. Гасили са пожари в сухи треви и храсти в с. Батин, с. Ценово, с. Ряхово, гр. Сливо поле, с. Голямо Враново. Реагирали са още и на пожар в комин на къща на ул. Страцин в Русе, без щети.

На 3 март огнеборците са гасили пожар в сухи треви в село Бабово и са реагирали на един лъжлив сигнал за пожар в апартамент на ул. Муткурова в Русе, кадето се е оказало, че излиза дим от тераса, на която собственикът готвел храна на барбекю.

През последното денонощие екипите на РДПБЗН са излизали 10 пъти. Гасили са запалени отпадъци в метален контейнер  на ул.“Тулча“ срещу бл. „Витоша“; пожари в сухи треви и храсти в с.Бистренци,  местността “Старите лозя“; в гр. Ветово; в Русе във вилната зона “Капаклийка“ и вилната зона местността “Сухият кладенец“; в с. Иваново  на стадиона; в с. Баниска  местността “Цигански Ялак“; в с. Бъзовец  местността “Енчето“; и в  блатото  до  с. Бръшлен. Беленските огнеборци са реагирали за времето от  20:00 до 20:40 часа и на един сигнал за запалване в бракуван лек автомобил, заради небрежно боравене с открит огън. Произшествието е възникнало на ул. Сан Стефано в гр. Бяла.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета