Русе реализира съвместен екологичен проект с още 5 Общини - ruse.utre.bg

Русе реализира съвместен екологичен проект с още 5 Общини

14 март 2019, 12:29 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева взе участие в пресконференция по повод стартирането на нов проект „Българските общини работят заедно за подобряване качеството на атмосферния въздух“ по програма Лайф на Европейската комисия. По проекта партньори са общините: София, Русе, Бургас, Велико Търново, Монтана и Стара Загора. Брифингът се проведе вчера в столицата. Целта е подобряване качеството на атмосферния въздух чрез подмяна на стари печки на твърдо битово отопление с по-екологична алтернатива.Кампанията ще обхваща 1 500домакинства на територията на Община Русе. Целта на инициативата е замяната на отоплителните уреди да завърши в рамките на три години. На пресконференцията присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на Велико Търново Даниел Панов, зам.-кметът на Русе г-жа Наталия Кръстева, директорът на дирекция „Околна среда“ г-жа Маринета Николова от Бургас, представители на Министерство но околната среда и водите.

От днес в Центъра за административни услуги на Община Русе са на разположение заявления, в които всеки желаещ може да посочи искането си за подмяна на отоплителните си уреди с по-екологични. На базата на интереса ще се определят зоните за въздействие, както и целевите групи.

Заявлението може да бъде изтеглено и от страницата на Община Русе, в раздел Екология: http://ruse-bg.eu/bg/pages/645/index.html

Етикети
Русеобщини


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета