Районна прокуратура - Русе предаде на съд мъж за отнемане на чужд автомобил и влизане в чужди жилища - ruse.utre.bg

Районна прокуратура - Русе предаде на съд мъж за отнемане на чужд автомобил и влизане в чужди жилища

27 март 2019, 23:01 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Районна прокуратура–Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за отнемане на чужд автомобил и влизане в чужди жилища.

Обвинението срещу С. М. е за това, че на 14/15.08.2018 г. в гр.Ветово, обл. Русе, противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил марка „Опел“, от владението на Н. И., без негово съгласие с намерение да го ползва, като отнемането е извършено при условията на чл.195, от НК – чрез използване на техническо средство, последвала повреда на превозното средство и то е оставено без надзор -  престъпление по чл.346, вр. чл. 195 от НК. Повдигнато му е обвинение и за това, че през периода края на юли 2018. – 15.08.2018 г. в гр. Ветово, в условията на продължавано престъпление, на три пъти, влязъл нощем в чужди жилища – къща, собственост на С. Б. и къща, собственост на З. З., като употребил за това ловкост –  престъпление по чл.170, вр. чл.26 от НК.

Обвиняемият е осъждан многократно. В края на юли 2018 г., късно вечерта докато минавал по ул.“Дунав“ забелязал, че една от къщите не свети и в нея в момента няма хора. Решил да проникне в имота, прескочил оградата и влязъл в двора. Покатерил се до втория етаж на къщата, скъсал мрежата на единия прозорец, но не успял да го отвори и да влезе вътре. Месец по-късно отново минал покрай същата къща и решил да направи нов опит да проникне в имота, но отново не успял.

Около полунощ на 14/15.08.2018г. излизайки от заведение, забелязал автомобил и решил да го вземе, за да се прибере до дома си в с. Щръклево. Привел го в движение, но на около 350 метра от края на гр.Ветово, под влияние на употребения алкохол, загубил управление върху автомобила и го блъснал с предната част в дърво край пътя. В резултат на ударът се деформирали предния капак, облицовката на предната броня и предния десен калник на превозното средство. Обвиняемият слязъл от автомобила и го оставил без надзор на мястото на произшествието, като се върнал пеша в гр. Ветово. Минавайки по ул.“Стара планина“, решил да влезе в къщата на З. З., прескочил оградата и влязъл в двора на имота, а след това и в къщата, но бил видян от живущите в нея и избягал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета