Езиковата култура и деловата кореспнденция бяха във фокуса на двудневен съвместен курс между областната управа и РУО - ruse.utre.bg

Езиковата култура и деловата кореспнденция бяха във фокуса на двудневен съвместен курс между областната управа и РУО

20 април 2019, 14:11 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

Над 30 служители от Областна администрация Русе и Регионалното управление на образованието се включиха в двудневен курс, свързан с езиковата култура, пунктуацията и деловата кореспонденция.

По време на обучението, което беше съвместно организирано от Регионалното управление на образованието и Областната управа, бяха разгледани множество теми относно нормите на съвременния български книжовен език и професионалното общуване.

Специално внимание беше обърнато върху оформянето на основните делови текстове в работата на администрацията, както и върху образното и графично представяне на информация при разработването на презентации и съответно тяхното представяне пред различна аудитория.

Акцент беше поставен и върху организацията на работата с документи в публичната администрация, като за целта беше детайлно обсъдена Единната държавна система за деловодство. Изискванията за архивиране на документите и отговорностите на административните структури при работа с тях също беше обект на проведения курс.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета