Мария Гроздева с първи изстрел в обновена зала за спортна стрелба в ОУ „Никола Обретенов“ - ruse.utre.bg

Мария Гроздева с първи изстрел в обновена зала за спортна стрелба в ОУ „Никола Обретенов“

09 май 2019, 09:45 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Състоя се официалното откриване на обновената зала по спортна стрелба в ОУ „Никола Обретенов“ под мотото „Професионалният спорт в училище“. Специален гост беше Мария Гроздева – петкратната носителка на Олимпийски медали и единственият български спортист със седем участия в олимпиади.

С приветствия се включиха кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов, началникът на РУО Росица Георгиева, директорът на УСШ Мая Петрова, които заедно с Мария Гроздева получиха и почетни плакети от директора на училището г-н Емил Тюлеков.

„За нас е чест да посрещнем в Русе Мария Гроздева и да й пожелаем успех на Олимпиадата“, каза кметът Пламен Стоилов, който подари красив букет и картина с изглед от центъра на града на шампионката. Тя от своя страна и съпругът й Валери Григоров заявиха, че в Русе са се почувствали щастливи и обичани и обещаха да подарят въздушен пистолет, който да се използва от възпитаниците на Севдалина Стоянова. „Изключително съм щастлива от факта, че кметът Пламен Стоилов и началникът на РУО г-жа Росица Георгиева се ангажираха да възстановим и стрелбището в Професионалната гимназия по туризъм. Така ще успеем да тренираме и олимпийската дисциплина 25 метра“, заяви Стоянова.

Малко след официалното прерязване на лентата, Мария Гроздева произведе първият изстрел на стрелбищетов залата, която носи нейното име, след което бяха направени демонстрации на стрелкови умения от учениците и състезатели от спортен клуб „Локомотив“, които имаха възможността да стрелят рамо до рамо със спортната звезда.

Откриването на залата даде старт на проекта „Успяваме заедно“, който се реализира от ОУ „Никола Обретенов“ – гр. Русе, с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“. Той предвижда още седмица на спортната стрелба в училището, която ще се проведе в периода от 15-19 май, в която всички желаещи ученици ще направят първи опити в този спорт под ръководството на квалифициран специалист.

Очаква се в проекта да бъдат обхванати близо 300 деца, сред които ученици от ОУ „Никола Обретенов“ и УСШ. Целта на проекта е да популяризира спортната стрелба сред подрастващите, а чрез модернизирането на спортната база да ги стимулира за по-активни занимания със спорт през свободното време.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета