Рекорден брой участници в 15. туристическо изложение „Уикенд туризъм“ - ruse.utre.bg

Рекорден брой участници в 15. туристическо изложение „Уикенд туризъм“

10 май 2019, 13:41 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

15-тототуристическо изложение и съпътстващият го 12-тиФестивал на туристическите анимации „Уикенд туризъм Русе“ ще се проведат тази година от 16-тидо 18-тимай, катоза първи път в рамките муще се проведеи„Джаз уикенд“. 

Те се провеждатежегодно в град Русе и са едниот най-значимите туристически събития в Дунавския регион на България. Това е второто по посещаемост туристическо изложение в България след  софийското Спа и Експо.В тазгодишното издание ще се включат 27 Общини, които ще представят свои щандовев централната част на града -на музеи, туристически агенции, хотели, винарски къщи, занаятчийски ателиета и организации,свързани с туристическия бранш.

Първите атракции започват на 16-тимай, четвъртък,още от 10 часа.  Официалното откриване ще е в  12 ч.пред сградата на Доходнотоздание.

От 14 ч.,в хотел „Дунав“ще започне Кръгла маса, организирана от Министерствотона туризмапод надслов„Култура и туризъм в Дунавския регион – какви са предизвикателствата на следващото десетилетие?“.

Програмата на изложението включва още презентации на общини, туристически фирми и организации.През трите дни на фестивала различни аниматорски фирми, занаятчии, художници и творци ще представят своите  ателиета. Най-малките гости на изложението ще могат да се включат в различни игри, сред коитоПлощадка за безопасно движение, Лента Скайлайн и други. Начало на кулинарните предизвикателства ще даде Иван Звездев, който в първия ден на изложението ще  прави кулинарни демонстрации в продължение на няколко часа  на пл. „Свобода“. Щафетата ще поемат бъдещите мастер-шефове, които на 18-тимай ще вземат участие в  Кулинарнотосъстезание за деца  „Като шеф готвачите“.За първи пътфестивалът ще бъде съпътстван от „Джаз уикенд“. Русенци и гости на града ще имат възможност да чуят и видят на сцената на Доходно здание на 17-тии 18-тимай.Международното туристическо изложение „УИКЕНД ТУРИЗЪМ“ и Фестивал на туристически забавления и анимации се организират от Община Русе, общинско предприятие „Русе арт“ с подкрепата на Министерство на туризма на Република България и са във връзка с активната политика на министерството за промотиране на региона и страната като целогодишна туристическа дестинация. Фестивалът е отличен с награда за най-добро събитие в културния туризъм „Иновативен туристически продукт“за 2018-тагодина.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета