Изборните бюлетини за членове на европарламента пристигнаха в Русе - ruse.utre.bg

Изборните бюлетини за членове на европарламента пристигнаха в Русе

20 май 2019, 17:59 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

Към момента бюлетините и изборните книжа ще бъдат съхранявани в Областна администрация

Главният секретар на Областна администрация Русе Симеон Иванов заедно с председателят на Районната избирателна комисия Мирослава Маркова и нейният заместник Александър Корфонозов получиха бюлетините и изборните книжа за членове на Европейския парламент 2019, които днес бяха докарани в Русе.

Преди да пристигне в Русе маршрутът на конвоя премина първо през Велико Търново, а от тук продължи директно за Разград.

Веднага при пристигането в Русе председателят на Районната избирателна комисия Мирослава Маркова отговори на журналистически въпроси, като посочи, че общият брой на бюлетините за областта е 238 700, като тази сряда в интервала между 13.00 ч. и 16.00 ч. се очаква те да бъдат разпространени в общините на територията от региона.

Към момента бюлетините и изборните книжа ще бъдат съхранявани в Областна администрация Русе, като тяхната сигурност е обезпечена с денонощна полицейска охрана.

Що се касае до машините за гласуване, които за област  Русе е предвидено да бъдат 95, а за община Русе 65, то се очаква те да пристигнат ден преди евровота, т.е. на 25-ти май (събота).

Също така Мирослава Маркова отчете, че при транспортирането на бюлетините и изборните книжа не е имало никакви проблеми, което се дължи на перфектната организация и координация както между всички звена, участващи в процеса.

Припомняме, че пряко ангажирани с охраната на изборния процес на територията на цялата страна са 12 430 служители, като обособените изборни места ще бъдат 7133 с 11 658 секции.

Етикети
Русе


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета