България - Белгия - сблъсък на двата най-млади отбора в Лигата на нациите! - ruse.utre.bg

България - Белгия - сблъсък на двата най-млади отбора в Лигата на нациите!

22 май 2019, 15:19 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Bulgarian Volleyball Federation

Белгия е вторият съперник на женския национален отбор във Волейболната лига на нациите. Двубоят е днес от 20:30 ч., а със средна възраст от 22 години, на игрището в „Монбат Арена Русе” излизат двете най-млади формации в тазгодишното издание на надпреварата. И в световните волейболни среди отчитат факта, че българският и белгийският отбори са с най-ниска средна възраст от абсолютно всички селекции. А предстоящата среща може да бъде наречена и сблъсък на бъдещето. И двамата селекционери - Иван Петков и Герт Ванде Брук, имат ясна идея да използват битките с най-добрите и по-опитни отбори в света за изграждане на своите тимове на бъдещето.

Макар средната възраст на състезателките да е крехка, в двете селекции определено има качества, които вече са видими и тепърва ще се доразвиват. В състава на Белгия личи името на Марлийс Янсенс, завършила на трета позиция сред топ реализаторите в груповата фаза на Волейболната лига на нациите през миналата година, докато за лъвиците излизат шампионки и медалистки от най-силните клубни европейски първенства.

Програмата на турнира през тази година определи два от четирите отбора, които трябва да защитят мястото си в Лигата за следващия сезон, да се срещнат още в първата седмица на българска земя. През миналата година Белгия завърши на 13-то място във финалното класиране на надпреварата, докато за България това е дебютно участие. В исторически план тимовете са изиграли 4 официални срещи помежду си, завършили с 3 победи за „лъвиците” и един успех за Белгия. Съперничеството обещава зрелище, а залогът – първа победа в Лигата на нациите за 2019!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета