Петър Ванев е новият началник на сектор „Криминалната престъпност“ в МВР-Русе - ruse.utre.bg

Петър Ванев е новият началник на сектор „Криминалната престъпност“ в МВР-Русе

18 юни 2019, 12:27 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    МВР

Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, от 17 юни 2019 година, главен инспектор Петър Ванев е назначен за началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР – Русе. До момента той заемаше длъжността началник група „Престъпления против собствеността“ в същия сектор и поема поста от главен инспектор Николай Кожухаров, който напусна системата на МВР.

Петър Ванев е роден през 1981 г. в гр. Русе. Средното си образование е завършил в Английската езикова гимназия „Гео Милев“ - гр. Русе, а висше в Академията на МВР - гр. София. Професионалната му кариера е започнала в сектор „Криминална полиция“ в столичното Пето РУ, след което преминава през сектор „Престъпления свързани с МПС“ в СДВР, а от 2008 година започва работа в сектор ПКП в Областната дирекция на МВР в гр. Русе.

Ванев владее английски, френски и румънски език. Преминал е редица международни курсове и специализации в Европол в областта на: кражби и трафик на МПС; противодействие на футболното хулиганство; експлоатация на Шенгенската информационна система. Завършил е обучение и е преминал стаж в Национално училище за офицери от полицията в Кан – Еклюз, Франция. Член е на Мрежата за противодействие на радикализацията /RAN/ към Европейската комисия. Има завършен езиков курс в Университета в Крайова, Румъния и участва активно в съвместните българо-румънски проекти за подобряване на сътрудничеството в сферата на сигурността. Вземал е участие в редица международни и национални форуми, свързани с теми за сигурността в Интернет и детската престъпност.

През 2009 г. при тематичните проверки за готовността на България и Румъния за влизане в Шенгенското пространство по линия полицейско сътрудничество е участвал в работните групи, подготвящи нормативните документи за правоприлагане на Шенгенското законодателство в България. Участвал е в разработването и реализирането на проекти по линия на полицейско сътрудничество, превенция на престъпността и други.

Награждаван е многократно за постигнати високи резултати в служебната си дейност, включително и колективна награда „Полицай на годината – 2007“, като служител в СДВР.

Семеен е с две деца.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета