През изминалото денонощие пожарникарите са реагирали на 5 сигнала - ruse.utre.bg

През изминалото денонощие пожарникарите са реагирали на 5 сигнала

04 юли 2019, 11:36 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    МВР

През изминалото денонощие пожарникарите са реагирали на 5 сигнала - един за пожар и четири за оказване на помощ, заради паднали клони и дървета.

За времето от 14:24 до 15:30 часа служители от РСПБЗН-Бяла с два автомобила са извършили гасителни действия в с. Долна Студена, където е станал пожар в спомагателна постройка – навес, намираща се в частен имот. Причината за възникване на запалването в навеса се е оказала запален от собственика огън  и оставен без надзор, който успял да обхване спомагателната постройка. При инцидента е унищожен 8 кв.м. навес. Спасена е къщата.

В 18:50 часа служители от сектор „Спасителни оперативни дейности“ към РДПБЗН са се отзовали на сигнал за паднало дърво върху лек автомобил „Нисан“ на бул. Неофит Бозвели в Русе. Дървото е премахнато от екипа. След сигнал в 19:56 часа служители от сектора са били насочени за оказване на помощ, отново заради паднало дърво на ул. Генерал Кутузов и ул. Лозарска в Русе. В 20:22 часа екип на РСПБЗН-Бяла е насочен за премахване на дърво на пътя Бяла – Борово, но на място се е оказало, че са паднали клони, които са били отстранени от служителите и пътят е освободен. Тази сутрин между 05:33 и 06:40 часа екип на Втора РСПБЗН е пратен, за да премахне дърво, паднало на пътя между с. Николово и с. Червена вода. При пристигане на екипа на място е установено голямо дърво – липа, което е препречило движението. Дървото е премахнато.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета