Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд шофьор за причиняване на смърт на възрастна пешеходка - ruse.utre.bg

Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд шофьор за причиняване на смърт на възрастна пешеходка

18 юли 2019, 08:26 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу, шофьор, нарушил правилата за движение и причинил смърт на възрастна пешеходка. 

Обвинението срещу Н. Г. е за това, че на 10.10.2017 г. в гр. Борово, обл. Русе, при управление на товарен автомобил „Дайхатсу Фероза“, нарушил правилата за движение по пътищата /като водач е длъжен да намали скоростта и в случай на необходимост да спре, когато възникне опасност за движението и да е внимателен и предпазлив към пешеходците/, като по непредпазливост причинил смъртта на Т. Н. на 90 години - престъпление по чл. 343, ал. 1, вр. чл. 342 НК.

На 10.10.2017 г., около 08.30 ч в гр. Борово, обвиняемият управлявал товарен автомобил със скорост на движение от около 22,7 км/ч. По това време попътно на движението на товарния автомобил, управляван от обвиняемия, в най-дясната част на пътното платно вървяла възрастна пешеходка. Тя се движила бавно, вървяла приведена и бутала ръчна количка. В момент, когато разстоянието между пешеходката и товарния автомобил било 21,9 метра, тя предприела пресичане на пътното платно. Обвиняемият възприел, че пешеходката е в непосредствена близост и задействал спирачната уредба на автомобила, но независимо от това, товарният автомобил ударил жената. В резултат от удара тя паднала на пътното платно и се ударила в тилно-слепоочна област на главата. Обвиняемият веднага слязъл от автомобила, помогнал на жената да седне на близка пейка и подал сигнал на телефон 112. Пострадалата била транспортирана и приета за лечение в „УМАБЛ-Канев“ Русе АД, като  на 13.10.2017 г. починала.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета