Общински младежки дом с блестящо представяне на фестивал в Италия - ruse.utre.bg

Общински младежки дом с блестящо представяне на фестивал в Италия

22 юли 2019, 11:26 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Танцово студио „Импулс”, мажоретен състав „Екстрийм“ и вокална група „Приста” към Общински младежки дом – Русе се представиха блестящо на 10-тия международен летен фестивал „Meet the tradition” в Монтекатини Терме, Италия. В тазгодишното издание се включиха 19 групи от България, Испания, Израел, Унгария, Ирландия, Латвия, Русия, САЩ и др.

 Фестивалът се проведе в две вечери, като първата участниците представиха атрактивно дефиле по главната улица на град Монтекатини Терме. Българската група развя националния трибагреник и знамето на Община Русе, а туристи и италианци се снимаха с атрактивните участници от България. В първата концертна вечер момичетата от балет „Импулс” с хореограф Петя Бонева се представиха с различни танци на съвременни песни, които бяха удостоени с много аплодисменти от публиката. Мажоретките от „Екстрийм“ с ръководител Вероника Миланова представиха различни композиции и бяха едни от най-атрактивните участнички във фестивала, а вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска покори сърцата на публиката с разнообразен репертоар от български и италиански песни.

Втората фестивална вечер съставите се представиха със страхотна фолклорна програма, с която развълнуваха, впечатлиха и докоснаха сърцата на цялата публика.

При награждаването на участниците от Общински младежки дом – Русе и техните ръководители – с плакет, купа и грамота, директорът на фестивала Роберто Кастелини отправи покана към русенци за участие във фестивала и следващата година. „Русе се представи вдъхновяващо, с истинско присъствие на сцената. Благодарим на Община Русе, на Общински младежки дом – Русе, че ни подарихте това вълнуващо преживяване”, заяви артистичният директор на фестивала Светлана Руменова.

Специално внимание към русенската група засвидетелстваха лично кметът на Монтекатини – Лука Барончини и заместникът му по сигурността Емилиано Кориери, които поздравиха ръководителите и децата за прекрасното представяне на фестивалната сцена.

Извън фестивалната програма, децата успяха да разгледат част от красивата и топла Италия като посетиха Венеция, Флоренция и прекрасните кътчета на Монтекатини Терме. Участието във фестивала „Meet the tradition” стана факт, благодарение и на подкрепата на Община Русе, общинска фондация „Русе – град на свободния дух”, която традиционно подпомага изявите на талантливите русенски деца, както и със съдействието на русенската фирма „Ас Строй“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета