Русенци отбелязаха 151-та годишнина от смъртта на Стефан Караджа - ruse.utre.bg

Русенци отбелязаха 151-та годишнина от смъртта на Стефан Караджа

31 юли 2019, 10:41 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Със заупокойна молитва за загиналите воеводи и четници, патриотични песни, почетен караул от членове на Национално дружество „Традиция“ – Регионален клуб „Ангел Кънчев“ и изложба на оръжие от периода на борбите за национално освобождение и обединение беше почетен подвига на Хаджи Димитър.

Венци и цветя бяха поднесени от Областна администрация Русе, Община Русе, Общинския съвет, Генералното консулство на Русия в Русе, както и от патриотични организации и множество граждани.

Сред официалните гости на церемонията бяха представители на Областна администрация Русе, директорът на дирекция „Екология и транспорт“ в Община Русе Георги Игнатов, общински съветници, както и аташето на Генералното консулство на Русия в Русе Владимир Токтаев.

Събитието, което се проведе тази вечер, беше организирано от Национално дружество „Традиция“ – Регионален клуб „Ангел Кънчев“ – Русе и от Народно читалище „Стефан Караджа 2018“ – Русе.

Отбелязването на 151-та годишнина от смъртта на Стефан Караджа беше съпроводено и с множество вокални и музикални изпълнения от представители на Регионалния съюз на пенсионерите, както и на Стойко Станчев, който изпълни „Отишъл ми е Караджа“ на своята габа гайда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета