Четирима са задържани за пране на пари и укриване на данъци - ruse.utre.bg

Четирима са задържани за пране на пари и укриване на данъци

07 август 2019, 10:21 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    МВР

Работата по документиране и разследване на престъпната дейност на задържаните продължава

Процесуално-следствените действия са проведени рано тази сутрин в хода на образуваните преди два месеца две досъдебни производства по сигнал, подаден анонимно до окръжния прокурор. Извършени са претърсвания в четири имота – един в Разград и три в село Ясеновец. В тайник зад картина в единия от имотите, собственост на 41-годишен мъж, са открити над 400 000 евро. Иззети са повече от 3 кг златни накити, 150 хил. лв, черна техника и три автомобила от висок клас. Криминално проявеният за данъчни престъпления мъж е привлечен като обвиняем. Останалите трима задържани са 22-годишният му син, 62-годишният му баща и 38-годишна жена, с която той живее на семейни начала. В хода на разследването е установено, че типичната алоджийска схема е усъвършенствана – мъжът действал с подставени лица, като теглел парите от държави извън еврозоната, за да не могат да бъдат проследени.

Работата по документиране и разследване на престъпната дейност на задържаните продължава. Очаква се мярката им за задържане да бъде удължена до 72 часа.

Подробности за осъществените действия  оповестиха директорът на ОДМВР-Разград ст. комисар Ивайло Йовчев и окръжният прокурор на Разград  Тихомир Тодоров.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета