Сръчковци творят кули, мостове и дворци - ruse.utre.bg

Сръчковци творят кули, мостове и дворци

08 август 2019, 17:01 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Продължава Лятната архитектурно-строителна работилница за деца към Регионална библиотека “Любен Каравелов” - Русе. Успешно приключиха заниманията на третата група по проекта – „Сръчковци“. Проект „Архитектурно-строителна работилница за деца. От играта към знанието” на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се финансира по програма „Знание и растеж“ на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и с подкрепата на фондация Еконт. Партньори: Сдружение "Културни пространства", ПГСА "Пеньо Пенев", "Ас-Строй" ЕООД.

Децата от група „Сръчковци“ към Лятната архитектурно-строителна работилница за деца строиха къщи и замъци от пластмасови и дървени конструктори. С 3Dпъзели направиха мини макети на прочути сгради като: Часовниковата кула Биг Бен в Лондон, Великобритания, Айфеловата кула в Париж, Франция и Замъкът Нойшванщайн в Германия, който е най-известният замък на баварския крал Лудвиг II и е считан за образ на замъка на принца на Пепеляшка. Изработиха още забавни 3Dфигури със силиконови писалки и архитектурни форми с кинетичен пясък. Изградиха цветни къщички от пластилин, нарисуваха и разказаха за своя град на бъдещето. Запознаха се с историята и красотата на гр. Русе по времето на архитектурна разходка, през която наблюдаваха и демонстрация на дрон. Запознаха се и с историята на сградата на библиотеката, като посетиха часовниковата й кула. Под вещото ръководство на Стоян Димов, преподавател в ПГАС „Пеньо Пенев“ изработиха проекти от глина. Децата от група“Сръчковци” сътвориха от картон своя “Къщичка за мечти и желания”. Всеки ден пускаха през коминчето й по едно камъче, отговарящо за една мечта. А последния ден всички камъчетата се превърнаха в красиви неонови мозайки.

С много приключения и игри бе изпълнено и времето за почивка. Забавни за всички бяха индивидуалните и групови занимания, които спомогнаха за сприятеляването между участниците. В обратната връзка децата изразиха желанието си да се включат в следващо ателие с думите: - Иска ми се да не си тръгвам, а да остана тук завинаги!”

Етикети
Сръчковци


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета