Официално начало на академичната 2019/2020 година за студентите в задочно обучение - ruse.utre.bg

Официално начало на академичната 2019/2020 година за студентите в задочно обучение

03 септември 2019, 10:43 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    РУ

Състоя се тържественото откриване на Новата академична 2019/2020 година за студентите в задочно обучение.

Приветствие от името на академичното ръководство отправи ректорът на Русенския университет чл. -кор. проф. д.т.н. Христо Белоев.

Той увери първокурсниците, че всички техни очаквания ще бъдат оправдани, защото постъпват в академична институция със 75-годишен опит и стабилни традиции, заслужила репутацията на модерно висше училище.

Чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев представи Русенския университет като  регионален и национален академичен център, който е уважавана международна интелектуална институция. В него се подготвят специалисти в най-търсените области на пазара на труда, като е осигурена възможност за квалификация във всички образователни и научни степени на висшето образование, подчерта той. „Вие вече сте част от близо осемте хиляди наши възпитаници, сред които са и 300 чуждестранни граждани.", добави ректорът.

Първокурсниците се запознаха с академичното ръководство на Русенския университет и деканите на факултетите. Беше им представено и видео за историята и структурата на университета, постиженията му в националното и международно научно пространство. След официалната част, първият учебен ден за студентите продължи със срещи по факултети, посещение на библиотеката, лабораториите и експозицията, изградена по повод 70-годишнината на Русенския университет.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета