Община Русе подкрепи инициативата "Убий скоростта, спаси дете" - ruse.utre.bg

Община Русе подкрепи инициативата "Убий скоростта, спаси дете"

12 септември 2019, 21:46 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Днес пред СУ „Христо Ботев“ се състоя официалната част на ежегодната кампания на Радио FM+ „Убий скоростта, спаси дете“. На нея присъстваха г-жа Кремена Минева – началник на отдел „Транспорт“ към Община Русе, представители на „Оргахим АД“ Русе, които подкрепят инициативата, както и водещата Евелина Павлова.

Община Русе се включи в кампанията и през тази година, като са боядисани пешеходни пътеки на ул. „Пирот“, на ул. „Христо Г. Данов“ и на ул. „Александровска“. В събитието се включиха и деца от Детска градина „Радост“, които преминаха през освежената днес пешеходна пътека пред СУ „Христо Ботев“. Посланието на кампанията „Убий скоростта, спаси дете“ се разпространява в градовете и чрез информационни табели в близост до училища, както и стикери с логото на инициативата, залепени на задните стъкла на превозните средства от градския транспорт.

Инициативата се организира за 15-та поредна година и насочва вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца. По случай наближаващия първи учебен ден, редица български общини подкрепиха инициативата, с която да напомнят на шофьорите, че нито една спестена секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета