„Виж кой говори” - Обучение, насочено към усвояването и развиването на „меки умения” - ruse.utre.bg

„Виж кой говори” - Обучение, насочено към усвояването и развиването на „меки умения”

12 септември 2019, 21:48 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ru

На 6 септември повече от 25 деца и младежи на възраст между 11 и 19 г. от Русе се отправиха към х. „Минзухар“ за ново приключение. Обучението бе третото и последно предвидено, по проект „Личностно развитие и насърчаване на лидерските умения посредством скаутския метод“ (SCOUT), който се реализира по програма „Знание и растеж“, осъществявана от фондация "Русе - град на свободния дух", с подкрепата на  фондация „Еконт“.

В продължение на три дни скаутите и техните приятели трябваше да се запознаят със 17-те глобални цели за устойчиво развитие на ООН. Освен това младежите имаха обучения свързани с комуникацията, презентационните умения, сигурност и опасности при сърфирането в интернет. По-малките участници в дейността тепърва научиха за най-сериозните проблеми, които ги заобикалят и предизвикателствата, които стоят пред съвременния свят и нашето общество. По-големите участници разшириха знанията си с помощта на забавни задачи и ролеви игри. Скаути, венчъри и ровъри упражниха знанията си в дигаталния маркетинг и поработиха върху уменията си за дебатиране.

Участниците надълго разискваха всяка една от Целите като търсиха възможните решения на най-наболелите теми в нашия свят. Дискутираха какво биха могли те да направят в своето ежедневие, за помогнат за постигането на Целите. Освен обещанията за отговорно потребление, рециклиране на отпадъците и различни инициативи, които СК „Приста скаут” вече е стартирал и се отнасят към някоя от Целите, младежите решиха в продължение на 17 седмици да запознават обществото чрез публикации в страницата на клуба!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета