В Русенския университет откриха новата академична година - ruse.utre.bg

В Русенския университет откриха новата академична година

17 септември 2019, 00:17 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    РУ

Областният управител на област Русе Галин Григоров беше сред официалните гости на днешното тържествено откриване на новата академична година за редовните студенти в Русенския университет.

„Скъпи студенти, бъдете здрави и не спирайте да мечтаете, защото Вие сте тези, които ще съграждат бъдещето на една по-добра България! Бъдете сигурни в успеха си, защото сте направили правилния избор за мястото, където да получите своето Висше образование – Русенски университет „Ангел Кънчев“!

Уважаеми преподаватели, продължавайте все така с доблест и чест да следвате мисията, на която сте посветили живота си! Нека ентусиазмът Ви бъде пътеводна светлина за всички онези, избрали да строшат оковите на мрака, заблудата и незнанието! Прекланям се пред труда Ви и достойнството на Вашата професия!

Честит празник и на добър час!“ заяви Григоров в словото си пред събралите се да отбележат началото на новата академична година.

На тържествената церемония присъстваха още председателят на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и народен представител Искрен Веселинов, народните представители Андриан Райков и Пенчо Милков, заместник-министърът на образованието и науката Петър Николов, заместник областните управители на област Русе Валентин Колев и Свилен Иванов, заместник-кметът по хуманирани дейности на Община Русе Иван Григоров, както и Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум.

Бяха получени и множество поздравителни адреси, сред които от президента на Република България Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, а също и от парламентарната комисия по наука и образование.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета