Русе с нов рекорд в „Стара хартия за нова книга“ 2019 - ruse.utre.bg

Русе с нов рекорд в „Стара хартия за нова книга“ 2019

30 септември 2019, 21:42 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Събитието се проведе с подкрепата на Община Русе

На 28 септември малчуганите от Русе отбелязаха най-силното си представяне в националната кампания „Стара хартия за нова книга“ за петте години участие до момента. На пл. „Свобода“ 2720 деца събраха рекордните за дунавския град 14,3 тона хартия за рециклиране и така спасиха от изсичане 186 дървета. В замяна малчуганите получиха 3180 нови книги. Събитието се проведе с подкрепата на Община Русе, както и с активното участие на Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

Празничният ден беше открит от Георги Игнатов, директор на дирекция „Екология и транспорт“ към Община Русе, Теодора Евтимова, директор на Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Виктория Бисерова, управител на Книжен център „Гринуич“ и Мила Алексиева от „ЕКОПАК България“.

Под надслов „Почисти и прочети“ събитието премина с много музика, танци и тематични игри, чиято основна цел беше да докаже на малчуганите, че да се грижиш за природата и да четеш е не само необходимо, но и много забавно. Сред тях беше и специалната викторина, която предизвика малчуганите да докажат какво знаят талисманите на тазгодишната кампания – детективите Агата и Лари, героите на Стийв Стивънсън от популярната поредица на издателство „ФЮТ“.

За настроението на присъстващите се погрижиха невероятните таланти от Общински детски център за култура и изкуство – фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“, детско-юношески танцов ансамбъл „Зорница“, солисти от Школата за народно пеене, Клуб по спортни танци „Настроение“, формация за модерен балет „Мираж“, балетно студио „АРТ ДЕНС КЛАСИК“ и солистите от детска вокална група „Слънце“.

Партньори на кампанията са издателствата „Ентусиаст“, „ФЮТ“ и инициативата „Забавното четене“.

Каузата е подкрепена от издателствата „ТРУД“, „ЕГМОНТ“, „Книгомания“, „Хермес“, „Бард“, „Сиела“, „Софтпрес“, „Златното пате“, „Албо груп“.

Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, webcafe.bg, detskiknigi.com, clubz.bg, Майко мила!, azcheta.com, az-deteto.bg, dnes.bg, purvite7.bg, noviteroditeli.bg.

 

За повече информация, моля, потърсете:

 

Виктория Бисерова – тел. 02 943 87 16, 0888 90 35 06, мейл: biserova@alto-pr.com

Сиана Колибарова – тел. 02 943 87 16, 0878 90 39 17, мейл: kolibarova@enthusiast.bg

 

Официални контакти:

Официална Фейсбук страница на „Стара хартия за нова книга“            

Книжен център „Гринуич“ www.greenwich.bg

ЕКОПАК България АД www.ecopack.bgКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета