В Русе се проведе среща, свързана с обучение на общинските избирателни комисии - ruse.utre.bg

В Русе се проведе среща, свързана с обучение на общинските избирателни комисии

16 октомври 2019, 10:34 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

Предвидено е обученията на територията на страната да приключат до края на тази седмица

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев откри обучението на общинските избирателни комисии за изборите за общински съветници и кметове на 27-ми октомври 2019 г.

Той изрази увереност в добрата подготовка на всички членове на общинските избирателни комисии, както и че днешното обучение ще бъде от категорична полза за всеки от тях.

Инициативата, която се провежда съгласно предварително утвърден план-график и е в изпълнение на протоколно решение на Централната избирателна комисия от 11-ти октомври 2019 г., цели подобряване организацията за провеждане на предстоящите местни избори.

Специално внимание беше обърнато на основните организационни действия, които трябва да бъдат предприемани в координация и съдействие между заинтересованите страни, така че да се гарантира протичане на нормални и честни избори в цялата страна. Сред акцентите бяха още разпределянето на бюлетините, създаването на нужната организация и охрана и съответно взаимодействията между институциите по отношение на предизборния ден, както и организирането на изчислителните пунктове за подаване на достоверна информация към Централната избирателна комисия, която своевременно ще бъде публикувана и на интернет страницата на ЦИК по отделни населени места. На уеб страницата на ЦИК ще бъдат достъпни и сканираните протоколи.

Предвидено е обученията на територията на страната да приключат до края на тази седмица.

Също така стана ясно, че в случай на проблем с електрозахранването има осигурени 24 генератора за територията на област Русе.

Обучението беше водено от заместник-председателя на Централната избирателна комисия Таня Йосифова и Ерхан Чаушев член на ЦИК, като в него участва и главният секретар на Областна администрация Русе Симеон Иванов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета