Служилите в системата на МВР, родени в първата половина на XX-ти век отпразнуваха юбилеите си - ruse.utre.bg

Служилите в системата на МВР, родени в първата половина на XX-ти век отпразнуваха юбилеите си

21 октомври 2019, 17:29 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев беше сред официалните гости на днешното тържество по случай юбилея на родените през 1919, 1929, 1939 и 1949 г. служители в системата на МВР.

 „За мен е удоволствие, че бях поканен да бъда тук с Вас! С повечето от Вас съм имал възможността да работя през годините и имам много добри спомени! Много от Вас са ме учили на занаят, за което благодаря! Надявам се да съм бил успешен ученик!

Пожелавам Ви крепко здраве и удовлетвореност от постигнатото през годините!“ каза в приветствието си Валентин Колев.

В знак на уважение и почит към положения труд и навършените годишнини заместник областният управител връчи поздравителни адреси на всички рожденици.

Пръв сред юбилярите беше о.з. полк. Александър Влайков, който отпразнува с торта и много сълзи в очите си своя 100 годишен юбилей. По случай личния си празник и приноса му към отбраната на страната той беше награден с юбилеен медал от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, а от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов получи икона на Св. Богородица.

Също така полковникът от запаса получи и почетната значка на Съюза на ветераните от войните на България.

Сред останалите рожденици бяха още о.з. полковниците Антон Антонов и Георги Рашевски, които отбелязаха 90 годишните си юбилеи, а о.з. полковник Благовест Колев, медицинска сестра Мария Стефанова и сержант Марин Христов отпразнуваха 80-тия си рожден ден. Сред най-младите се оказаха родените през 1949 г., а именно юристът Валентин Вълков, о.з. подполковник Владимир Димов и Митко Димитров.

На събитието присъстваха още директорът на ОД на МВР – Русе ст. комисар Теодор Атанасов, директорът на Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението комисар Димитър Павлов, заместник-началникът на Военното окръжие майор Васил Петров, представители на още множество институции от региона, както и Васила Стоилова, наричана още мама Вася, която е председател на Областното ръководство на Съюза на ветераните от войните на България.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета