Създадена е необходимата органзиация за безпроблемно протичане на предстоящите балотажи - ruse.utre.bg

Създадена е необходимата органзиация за безпроблемно протичане на предстоящите балотажи

01 ноември 2019, 22:27 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

Днес в Областна администрация Русе пристигнаха бюлетините и изборните книжа за провеждането на втория тур на изборите за кметове на общини и кметове на кметства на част от територията на областта.

На практика на 3-ти ноември до изборните урни да упражнят своя вот за избор на кмет на община ще отидат жителите на Ветово, Две могили и Русе. Във всички останали общини, както и в трите споменати по-горе с изключение на Сливо поле ще се проведе балотаж при избора на някои от кметовете на кметства.

Беше създадена организация и веднага при пристигането на бюлетините и изборните книжа те бяха предадени на представители на Общинските избирателни комисии от съответните населени места.

От страна на председателя на Общинската избирателна комисия в Русе Николай Братованов беше посочено, че общият брой на бюлетините е 158 000, като поради по-лесното техническо провеждане на балотажа амбицията на ОИК е по-бързо обработване на протоколите.

Като интересен факт за община Русе беше отбелязано, че в периода от 27-ми октомври до 3-ти ноември общо 23-ма души ще навършат пълнолетие и ще могат да упражнят за първи път правото си на вот. Беше изразена и надежда за по-висока избирателна активност в сравнение с тази на първия тур. Броят на секциите ще бъде същият, т.е. 217, а подвижните избирателни секции са 2.

Също така беше посочено, че три социологически агенции ще извършват екзитпол, а това са именно „Алфа Рисърч“, „Екзакта“ и „Тренд“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета