Петокласничка от Ценово получи награда от Пловдивската митрополия - ruse.utre.bg

Петокласничка от Ценово получи награда от Пловдивската митрополия

22 ноември 2019, 00:21 | ruseutre.bg

Александра Венциславова от Ценово спечели трето място в конкурса „Въведение Богородично“, организиран от Пловдивската митрополия. Отличието е в направление стихотворение. Алекс е ученичка от пети клас на ОУ „Христо Ботев“ и е единствената участничка от Русенска област. В оспорваната надпревара тя се представи със стихотворението „Утеха“. „Една от идеите на конкурса е да се популяризират ценностите на християнското семейство и православната младеж. Конкурсът се провежда за трета поредна година и е под патронажа на митрополит Николай“, уточни Павлинка Николова, учителка по български език и литература в училището.

Тази година в надпреварата са се включили рекорден брой участници – повече от 320 момичета и момчета от първи до дванадесети клас от цялата страна, разпределени в шест възрастови групи. Те са представили стихотворения, есета и рисунки, посветени на големия християнски празник.

Наградите бяха връчени в епархийския салон на църквата „Света Петка“ в Пловдив. Церемонията по награждаването започна с молебен, отслужен от архимандрит Висарион.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета