Община Русе предприе незабавни мерки по сигнал - ruse.utre.bg

Община Русе предприе незабавни мерки по сигнал

26 ноември 2019, 17:29 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

След подаден сигнал от ученик в събота и във връзка с писмо от училищното ръководство на ПГИУ „Елиас Канети“, свързан с безопасността в района на училището по електротехника, заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев посети на място гимназията. Заедно с него на място присъстваха директорите на дирекции „Комунални дейности“ и „Екология и транспорт“ в Община Русе, както и с представител на ОД на МВР-Русе. Той проведе срещи с ръководството на ПГИУ „Елиас Канети“, както и с ПГЕЕ „Апостол Арнаудов”, на Спортното училище и на Общежитието за средношколци, които са в същия район. Припомняме, че в момента учениците от гимназията по икономика  провеждат занятията си в гимназията по електротехника, заради ремонт в сградата.

Вече са взети незабавни мерки и е възстановено уличното осветление пред Гимназията по Електроника и Електротехника, като беше поет ангажимента да се поставят и нови LED осветители зад спирката на градския транспорт при бул. „Липник“, до която учениците до сега стигаха по неосветени участъци, както и на сградата на Средношколското общежитие. Теренът там също така ще бъде почистен и ще бъдат подновени оградите на площадката в близост. Повдигна се и темата относно увеличаване на видеонаблюдението в района, като предстои да бъдат обсъдени възможностите за това. С ръководството на учебните заведения беше извършен преглед и на условията за хранене, като директорите поеха ангажимент за тяхното подобряване.

„Безопасността на децата е наш приоритет“, заяви г-н Енчев, който призова учениците да използват регламентираните места за пресичане в района в тъмните часове.

Днес заместник-кметът отново ще посети гимназията и района заедно с началника на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета