Ледената пързалка в центъра ще радва русенци до 21-ви януари - ruse.utre.bg

Ледената пързалка в центъра ще радва русенци до 21-ви януари

26 ноември 2019, 17:31 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Днес беше официалното откриване на Ледената пързалка в Русе. В програмата се включиха спортисти по фигурно пързаляне от клуб „Ледени искри“ град София, а специален водещ беше бате Енчо.

На откриването присъства зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост г-жа Златомира Стефанова, която приветства всички от името на кмета на Община Русе г-н Пенчо Милков: „Предстоят едни от най-хубавите празници в годината и за радост на всички, коледното настроение в нашия град за втора година ще бъде още по-пъстро и позитивно, благодарение на ледената пързалка. Тя се превърна в любима атракция  за малки и големи през зимата и съм убедена, че и през този сезон ще има много желаещи да се докоснат до това ледено приключение!“

Ледената пързалка е разположена на пл. „Света Троица“ пред Държавна опера - Русе и ще допълва празничната атмосфера на Коледно-новогодишните празници. Пързалката е с площ 450 кв. м. Доставена е на Община Русе от фирма „Парк - спорт - консулт“ ЕООД, партньор на австрийската фирма „AST Eis und Solartechnik GmbH“ - най-големия производител на ледени пързалки.    Работното време на пързалката ще бъде от 10:00 до 22:00 часа, всеки ден. На разположение на гостите й са общо 200 чифта кънки от 25-ти до 46-ти номер.         

Цената на входен билет за възрастни е 5 лв. на час, а за ученици - 3 лв. за час. Отделно за наем на кънки ще се заплаща 2 лв. Предвиден е и предплатен абонамент за 10 посещения за сумата от 40 лв. за деца, а за възрастни 56 лв. Цената за групови посещения до 6 души, включваща входен билет и наем на кънки, е 5 лв. на час на посетител. За начинаещите кънкьори са предвидени 12 обучителни тренажори под формата на пингвинчета и мечета, които ще се предоставят напълно безплатно. Пързалката ще има на разположение квалифициран медицински екип, който при необходимост ще окаже първа помощ, а всеки закупен билет включва застраховка.                

Зимното съоръжение ще функционира  до 21 януари, 2020 г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета