Кремена Минева: Искаме да направим нещо работещо в интерес на гражданите и на превозвачите едновременно - ruse.utre.bg

Кремена Минева: Искаме да направим нещо работещо в интерес на гражданите и на превозвачите едновременно

11 декември 2019, 12:10 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Община Русе инициира срещи за предложения за промени в разписанията на общинския транспорт. Това стана ясно днес, по време на среща на заместник-кмета по комунални дейности Димитър Недев с кметовете на населените места от Община Русе. Първа такава среща вече е проведена между кмета на село Басарбово и единия от превозвачите. „Ние като Община срещнахме двете предложения, това на кмета, което е предложение на пътуващите с предложението на превозвача, така че да удовлетворяват нуждите и на двете страни.”

Г-жа Кремена Минева от Отдел „Транспорт” на Общината разясни, че разписанията са утвърдени през 2012 година, затова ще бъде направен нов анализ на пътникопотока, на разписанията като часове и курсове за всяко едно отделно населено място. Тя каза още, че експериментално се въвеждат корекции в курсовете, които до момента са изпълнявани, което ще стартира от 15 декември. Тези така наречени експериментални курсове ще продължат три месеца, в които ще се събират всички предложения и сигнали, след това ще бъдат обобщени и разгледани. „Идеята е да се направи нещо работещо, нещо което да е работещо както за пътуващите, така и за превозващите”, завърши г-жа Минева.

Г-н Недев призова кметовете на населените места да се запознаят с желанията и предложенията на жителите, за да бъдат взети и най-добрите решения, удовлетворяващи всички.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета