Избраха Яна Илиева за районен прокурор на Русе - ruse.utre.bg

Избраха Яна Илиева за районен прокурор на Русе

12 декември 2019, 10:16 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Яна Илиева за административен ръководител – районен прокурор на Районна  прокуратура – Русе. Прокурор Илиева ще ръководи Районна прокуратура – Русе за втори мандат.

 В концепцията си за стратегическо управление на Районна  прокуратура – Русе, прокурор Илиева начертава десет основни приоритета: своевременно приключване на досъдебните производства със срок на разследване над две години, създаване на необходимата организация на работа на Териториално отделение – Бяла към РП- Русе, увеличаване броя на бързите производства, запазване на малкия брой върнати дела за доразследване и оправдателни присъди, ежемесечен контрол за приключване на разследванията, подпомагане дейността по надзора за законност в защита на обществения интерес и правата на гражданите, продължаване добрите практики на медийна политика, спазване на етичните правила и запазване и надграждане на добрите практики.

При изслушването, членовете на ВСС посочиха, че прокурор Илиева  познава ясно и точно проблемите и спецификите на работа на прокуратурата, доказала е своя административен опит и умения да създаде добър микроклимат на работа, поради което единодушно я подкрепиха като ръководител на Районна прокуратура – Русе  за втори мандат.

Прокурор Яна Илиева има над 20 години юридически стаж в съдебната власт като прокурор. Започнала е работа през 1999 г. като съдебен кандидат в Окръжен съд – Русе. Година по-късно е младши прокурор в Районна прокуратура – Бяла, където през 2001 г. е назначена за прокурор.  От 2005 г. работи в Районна прокуратура – Русе, където изпълнява длъжността „прокурор“, а от 2014 г. с решение на Висш съдебен съвет, е назначена за административен ръководител – районен прокурор на същата прокуратура. Има ранг „прокурор във ВКП и ВАП“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета